Welk verkooppakket kies ik?

Voor 'verkopen' werken wij met 2 verkooppakketten, eentje die volledig ontzorgt en één voor de computervaardige verkoper.

Fullservice pakket

Ga je voor een fullservice verkooppakket, dan kies je voor een volledige begeleiding door de makelaar.

Selfservice

Ga je voor een selfservice verkooppakket, dan kies je er voor om de verkoop voornamelijk zelf te doen. Dit is het pakket voor de computervaardige verkoper. Ben je een middelmatig gebruiker van de computer en het internet dan is fullservice een pakket wat beter bij je gaat passen. Het pakket is uitsluitend via de webshop af te nemen en dient vooraf te worden betaald.

De te betalen promotiekosten worden aangesproken om je woning administratief aan te melden in het verkoopsysteem en te voorzien van een basisplaatsing op Funda. Onder basisplaats wordt verstaan; de woning met al zijn kenmerken, 25 foto's en een gegenereerde brochure. Er wordt geen plattegrond of woonvideo afgenomen.

Je levert zelf alle benodigde stukken voor verkoop aan, inclusief maximaal 25 foto's, je eigendomsbewijs en het energielabel. Aanmelding voor selfservice kan alleen als alle stukken zijn geupload in ons systeem. De webshop geeft je een persoonlijke werkomgeving waar je 14 dagen de tijd krijgt om de woning klaar te maken voor aanmelding. 

Je kunt kiezen om een presentatiepakket bij te kopen, wat zeker een aanrader is. Door een extra investering van €400,- krijg je net als bij de fullservice een fotograaf over de vloer voor foto's en video. Je mag je plattegronden aanleveren bij onze fotopartner en je krijgt een full-exposure op Funda. Je kunt op die manier met een selfservice net zo vindbaar worden als bij de fullservice.

Doe je dit niet...dan blijft je woning laag in de zoekresultaten en loop je een risico om juist in die eerste cruciale weken van verkoop je toekomstige koper te missen.

Is de woning aangemeld, dan zullen de aanvragen van kijkers voornamelijk via Funda bij ons als makelaardij binnen komen, dan wel telefonisch. Wij sturen de gegevens van de kijker één op één naar je door, waarna jij als verkoper een afspraak maakt met de kijker voor een bezichtiging.

Alle ins en outs betreffende selfservice vind je onder het kopje selfservice en bij het gebruik van desbetreffende pakket zorgen wij voor een duidelijke instructiemail om je gedurende de aanmeldperiode te begeleiden. 

Wij komen pas bij een biedingsproces weer in beeld, waarna jij als verkoper het tekentraject weer oppakt.

Afrondend zorgen wij voor verzending van de stukken naar de notaris, waarna wij er van uitgaan dat jij de communicatie met koper zelf verder onderhoudt en begeleidt. Ook instructies hieromtrent krijg je van ons.

Vertrouwelijke verkoop

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog niet helemaal toe bent aan een actieve verkoop. Een verkoper die bij ons komt en een verkoopopdracht geeft kan desgewenst zijn woning 'vertrouwelijk' in verkoop geven. Wij zorgen dan net als bij de Fullservice voor een aanmelding en een technische opname van de woning en fotografie. Wij zijn als NVM makelaar wel verplicht alle basisgegevens van de woning in de uitwisselsystemen te plaatsen en dat doen we dan ook graag goed.

Als verkoper kun je er dan voor kiezen om de woning 'vertrouwelijk' aan te melden. Daarbij komt de woning wel onder de aandacht van collega makelaars maar niet op Funda. Mochten kijkers om een specifieke woning zoeken waaraan jouw woning voldoet, dan zal deze in de zoekopdrachten bij de makelaars ook naar voren komen en kan de woning bij de zoekenden worden aangeboden. De woning wordt verder nergens in beeld gebracht tot jij als verkoper besluit over te gaan naar een actieve verkoop in de fullservice. De promotiekosten zijn €500,00 en dienen vooraf te worden betaald. Het contractjaar start echter op het moment dat over wordt gegaan naar een fullservice verkoop. Je betaalt dus wel eerst een deel van je promotiekosten maar pas wanneer je overgaat naar een vermelding op Funda, zal ook je contractjaar gaan lopen. Voor het overgaan naar een actieve vermelding betaal je dan additioneel €150,00 waarmee je overgaat naar een fullservice verkoop. Ook dan spreken wij met elkaar een courtage af die bij verkoop aan ons verschuldigd is. Dit bedrag is inclusief BTW.