Tijd om een nieuw nest te bouwen?

Normaal gesproken is voor een makelaar de maand april de maand om alle aspirant verkopers wakker te schudden om de woning en tuin verkoop klaar te maken, zodat hun paleisje uitblinkt op de professionele foto’s.  Het is dan ook even schrikken dat ineens, zo eind februari, de natuur in alle hevigheid ontwaakt. Voor ons mensen is dat heerlijk, de keerzijde is echter dat het nog wel eens negatieve gevolgen kan hebben voor flora en fauna. Voor je het weet sta je tot je enkels in de sneeuw half maart en vriezen de appelbloesems dood. Het kan allemaal in ons landje.

Om toch een beetje  in te haken op de verschuivende seizoenen moeten we dan nu maar even een leuk verkooppraatje gaan houden.

Vorig jaar was een ontzettend goed jaar voor de woningmarkt en barstte het Westen al volledig uit zijn voegen met de aantallen verkopen en de prijzen van woningen. Ook het Noorden heeft van deze ontwikkeling kunnen profiteren en zelfs woningen die al menig jaar de vitrines vulden, werden verkocht tot grote opluchting van verkopers die bijna de moed opgaven.

Heb je de afgelopen maanden nog getwijfeld om wel of niet de woning te koop aan te bieden, omdat je toch nog wel eens een stap wilt maken naar een iets grotere woning, een woning die een vrij uitzicht biedt, een oude boerderij om daar een prachtige woonboerderij van te maken, een kangoeroewoning wilt zoeken zodat je ouders nog lang niet afhankelijk zullen worden van externe zorg, dan is het nu wel de tijd om ons te vragen een vrijblijvende waardebepaling te laten doen van je huidige woning.

Als je ons langs laat komen voor een vrijblijvende waardebepaling, gaan we kijken naar de buiten- en binnenkant van de woning. We schouwen de staat van de woning en gaan vervolgens onderzoeken in hoeverre je woning aantrekkelijk is voor de zoekersmarkt. Het kan namelijk maar zo zijn, dat er heel veel zoekers in je omgeving zijn voor juist jouw woning. In dergelijk geval kan je woning aantrekkelijk worden voor de zoekersmarkt en heeft dit ook effect op de mogelijke vraagprijs die er gesteld kan worden. Natuurlijk is een dergelijke waardebepaling een moment opname. Wat de zoekersmarkt vraagt en betaalt is erg afhankelijk van het aanbod.

Vraag dus die waardebepaling aan nu de natuur nog in de startblokken staat. Mocht je besluiten tot verkoop over te gaan, dan is een verkoop gauw gestart. Na het geven van de verkoopopdracht garanderen wij dat de woning ook zeer snel op Funda staat.  Op tijd starten houdt ook in dat wij nog invloed kunnen uitoefenen op het plannen van de fotografie. Als alles groen is en het voorjaar zijn intrede heeft gedaan komt een woning het best tot zijn recht en zal die ene koper voor je woning ook gauw gevonden zijn.  Prachtig bijkomend voordeel in deze periode is, dat de voorjaarschoonmaak mooi gelijk kan lopen met het verkooptraject. Het grote opruimen kan alvast gaan beginnen.

Ons team met professionals barst van de voorjaarsenergie en is klaar voor nieuw aanbod! 

februari 2019 - Ida van der Velde

Recent nieuws