Ook geen NVM Open Huizen Dag in oktober

De NVM betreurt dit besluit, zeker nadat de NVM Open Huizen Dag van maart 2020 op het laatste moment ook geannuleerd is. Echter, de gezondheid van de makelaars en de consumenten gaat te allen tijde voor.

Hoewel de coronamaatregelen in Nederland momenteel steeds meer worden versoepeld, is er wereldwijd sprake van een versnelling, zo waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

Met die onzekerheid in het achterhoofd heeft de NVM de afgelopen weken gepeild onder de Wonen-leden hoe groot de animo is voor een landelijke NVM Open Huizen Dag in oktober. Het zijn immers de makelaars die deze dag elke keer weer realiteit maken. Bijna zeshonderd makelaars lieten hun stem horen!

De meerderheid (afgerond 64%) geeft aan dat we helaas ook deze keer de NVM Open Huizen Dag beter niet kunnen organiseren. Het Bestuur Wonen heeft vervolgens besloten de mening van de leden te volgen en de NVM Open Huizen Dag voor 3 oktober te annuleren.

De NVM voert in het najaar wel een uitgebreide campagne waarin de NVM-makelaar centraal staat en waarmee we consumenten willen wijzen op de mogelijkheden die er wél zijn. Hierover ontvangt u binnenkort meer informatie.

Bezichtigen

NVM en de leden van NVM krijgen de laatste dagen steeds meer vragen over hoe om te gaan met reguliere bezichtigingen, nu enkele maatregelen landelijk worden versoepeld. Echter, nog steeds geldt de richtlijn dat personen die niet tot hetzelfde gezin behoren minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar moeten kunnen bewaren. Die richtlijn maakt dan ook dat grootschalige bezichtigingen, of Open Huizen, nu nog niet haalbaar zijn.
 

Recent nieuws