Woningbouw op locatie sportvelden in Burgum

De woningmarkt in Burgum is aardig vast gelopen. Stonden er enkele jaren geleden nog zo'n tweehonderd woningen in de verkoop, op dit moment is dat aantal gedaald naar zo'n veertig. De Gemeente Tytsjerksteradiel ziet woningbouw graag verrijzen in de Warren. De meningen hierover zijn nogal verdeeld want dat zou wederom een tweeëndeling van het dorp betekenen. Onlangs is de sporthal De Westermar afgebrand. De sporthal zal opnieuw worden opgebouwd.

Momenteel zijn de voetbalverenigingen vv BCV en vv Bergum in overleg om tot een fusie te komen. Ik zou zeggen: "het ideale moment om de sportvelden te verplaatsen".

Waar moet het nieuwe complex dan komen? Er ligt een ruime strook grond naast de nieuwe Centrale As. Ter hoogte van de Roggegers/Kikkertsblom/Wettermunt. Op deze grond zal nooit woningbouw gerealiseerd kunnen worden in verband met de geluidsoverlast van de Centrale As. Voetbalvelden daarentegen zouden hier prima kunnen. Groot voordeel van de verplaatsing van de velden is dat er een prima locatie ontstaat om woning bouw te plegen op de locatie van het huidige sportcomplex. Dit ligt immers tegen de huidige woningbouw aan.

nieuwe locatieJe kunt de sporthal op deze locatie herbouwen en nieuwe voetbalvelden aanleggen met kleedgelegenheid en tribune. Nu de fusie tussen de twee voetbalclubs een feit lijkt te worden moet er toch het nodige verbouwd/vernieuwd worden. Waarom dit dan niet op deze prachtige locatie zodat er een prachtig nieuwbouw plan "Het Koningsland" kan ontstaan.

De bereikbaarheid van het nieuwe sportcomplex kan via een nieuw aan te leggen weg ten noorden van de Wettermunt. Tevens kan de Burgemeester Lohmanlaan ter hoogte van de Roggegers doorgetrokken worden. Eventueel alleen voor fietsers. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje. Een schitterende locatie voor de sportvelden

 

Recent nieuws