Nieuwe Westermar op zelfde locatie

Sporthal De Westermar zal op dezelfde plek opnieuw worden opgebouwd. Dit is dinsdag 7 november besloten door het College tijdens de collegevergadering van de gemeente Tytsjerksteradiel.

In de nacht van 4 op 5 oktober brandde de sporthal in zn geheel af. Er zal een project groep worden gevormd om te bekijken hoe de nieuwe sporthal en de omgeving er uit zal gaan zien. De Westermar was jaren lang de thuisbasis van diverse sportverenigingen. Door de brand moesten deze verenigingen op zoek naar een alternatief (tijdelijk) onderkomen. Met behulp van de Gemeente Tytsjerksteradiel is hier inmiddels een oplossing voor gevonden.

De resten van de afgebrande sporthal zijn nog steeds aanwezig en is afgezet met hekwerken. Het hoofdveld veld van de voetbalverening BCV, die onlangs was voorzien van kunstgras, liep door de brand flinke schade op en is buiten gebruik gesteld. Deze grasmat zal in zn geheel worden vervangen.

De ochtend na de brand maakte Jaap Kingma met z'n drone, beelden van de overblijfselen van de sporthal die nog na smeulde:

Recent nieuws