Makelaar Garyp

Makelaar Garyp

Ben je op zoek naar een woning in Garyp en zoek je een makelaar in Hurdegaryp dan willen wij je graag van dienst zijn bij de ver- en aankoop van je woning. Ons werkgebied als makelaar speelt zich voornamelijk af in de driehoek tussen Dokkum, Leeuwarden en Drachten maar we maken ook regelmatig even een uitstapje buiten deze grenzen. Door de jarenlange ervaring in deze wijde en weidse omgeving zijn wij goed ingespeeld op de woningmarkt en kunnen en willen wij als makelaar in Garyp jou graag begeleiden bij de verkoop van je woning of bij een eventueel aankooptraject. 

GARYP

Garyp ligt tussen Drachten en Leeuwarden in, vlakbij watersportdorp Earnewâld. Het dorp is ontstaan als een eiland tussen lagere veengronden en maakt deel uit van nationaal landschap de ‘Noardlike Fryske Walden. Omstreeks het jaar 1100 is het gehele dorp, inclusief kerk, verhuisd naaar hoger gelegen grond. Dit had te maken met het soms hoge waterpeil.

Er zijn meer dan zestig bedrijven actief in Garyp. Dus voor veel boodschappen, diensten en voorzieningen hoeven inwoners het dorp niet uit. Ook voor het beoefenen van vele sporten, de kinderopvang, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang en basisonderwijs kunnen inwoners in Garyp terecht. Het dorp heeft sportvelden achter dorpshuis It Geahûs, waar ook openluchtzwembad, ’it Baaijersplak’ is.

Garyp heeft een website met uitgebreide informatie over het dorp en de voorzieningen.