Ida van der Velde

Makelaar K-rmt / Officemanager

"Na 15 jaar directiesecretariaat en 7 jaar full-time moederen kwam ik in 2013 terug bij mijn oude liefde – de woningmarkt. Als officemanager is het mijn taak om te zorgen dat alle activiteiten aangaande de makelaardij op elkaar worden afgestemd en dat procedures juist worden gestroomlijnd, van een eerste contact met een potentiële opdrachtgever tot het moment dat de fysieke map van een woning in de archiefkast belandt.

Sinds 2016 heb ik mijn opleiding Assistent makelaar afgerond. Ik vind dat je nooit te oud bent om te leren en waarom zou ik mij juist niet meer bekwamen in het vak. Naast dat je administratief alle ins- en outs kent en onder controle hebt, is het alleen maar fijn dat je nu op het gebied van bouwtechnische vragen maar ook gerechtelijke vragen de klant beter van antwoord kunt bedienen. Om het mezelf nog wat ingewikkelder te maken ben ik ook maar gewoon doorgegaan met de vervolgopleiding, die van makelaar/taxateur. Deze opleiding tot Makelaar K-rmt heb ik in juli 2019 succesvol afgerond. 

Ik denk dat mijn sterkte ligt in het goed kunnen omgaan met enorm veel druk en ook drukte. Zodra ik merk dat er ergens in de communicatie haperingen of onduidelijkheden ontstaan grijp ik in in de procedures, om te kijken hoe we dit zo snel mogelijk weer ongedaan kunnen maken. Daarnaast bruis ik over het algemeen van ideeën en energie om oplossingen voor kleine en grote uitdagingen te vinden. Problemen bestaan niet is mijn motto, slechts uitdagingen."